'Emoties lopen hoog op tijdens hoger beroep, maar Promes ontkent'

Quincy Promes heeft wederom ontkent zijn neef neergestoken te hebben. Tijdens het hoger beroep liepen de emoties daardoor erg hoog op bij het kamp van de neef van Promes, zo meldt Het Parool

Het hoger beroep staat omdat Promes in de zomer van 2020 tijdens een familiefeest zijn neef (Esajas) in de knie zou hebben gestoken. Dit zou gebeurd zijn omdat Esajas een ketting zou hebben gestolen van een tante van de vijftigvoudig Oranje-international. Afgelopen juni werd Promes al veroordeeld tot 1,5 jaar cel, maar maandag ging het bij het gerechtshof in Amsterdam over de schadevergoeding die de neef van de voetballer zou ontvangen.

Emoties lopen hoog op

Promes was zelf niet aanwezig bij de zitting, maar de voetballer van Spartak Moskou werd door zijn advocaten vertegenwoordigd. Zij zetten onder meer vraagtekens bij de waarheid van de foto's die slachtoffer Esajas inbracht. Die zouden 'ook van iemand anders kunnen zijn'. De neef van Promes kon zijn hoofd niet koel houden na deze beschuldigingen. "Wil je het zien?", riep hij, aldus Het Parool. Esajas liep blijvend letsel op, omdat zijn pezen werden doorgesneden. "Ik kom haast niet buiten, ik zit in een sociaal isolement. Promes is de aandacht gewend, ik niet, ik heb nergens om gevraagd. Ik krijg alleen maar shit over me heen, alsof ik lieg. Alsof ik zijn carrière wil breken. Het gaat Promes geen flikker aan hoe het met me gaat", zei hij.

Het gerechtshof doet 16 januari uitspraak over de eventueel door Promes te betalen schadevergoeding. De hoogte daarvan moet in een volgende procedure worden bepaald. Eerder lukte het Esajas en zijn advocaat al om beslag te leggen op een van de villa's van Promes ter waarde van 1,2 miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt