Advocaat Promes: "Hij komt naar Nederland, maar eerst focus op zijn carrière"

De advocaat van Quincy Promes heeft in een video van het Algemeen Dagblad gereageerd op de veroordeling van zijn cliënt. Promes werd maandagochtend veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf voor de zware mishandeling van zijn neef in de zomer van 2020.

"Voor ons is het teleurstellend", vertelt Robert Malewicz, de advocaat van Promes. "Hij volgt het natuurlijk vanaf een afstand. Hij heeft ons gevraagd alles voor hem waar te nemen en alles te doen wat nodig is voor de verdediging namens hem. We hebben net contact met hem gehad en de zaak met hem besproken."

Terug naar Nederland

Promes werd door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot 1,5 jaar cel. Doordat hij momenteel in Rusland woont en werkt, zit hij veilig. Bij terugkomst in Nederland wordt hij opgepakt. Zijn advocaat stelt dat hij wel een keer terug zal komen: "Als hij hier zou komen, dan wordt hij aangehouden. Hij kiest er op dit moment voor om zich te concentreren op zijn carrière, maar op enig moment zal hij zeker terug naar Nederland komen om de zaak verder bij te wonen."

"Mijn cliënt ontkent betrokkenheid bij de feiten. Het incident is ernstig, maar hij zegt dat hij niet de persoon is die dit feit gepleegd heeft. Als hij wel zou komen dan zou dat grote gevolgen hebben voor zijn carrière, die nu niet te overzien zijn."

Feyenoord-doelman vertrekt