Geschrokken Aboutaleb wil maatregelen nemen na rapport aanstekerincident: 'Verbod op sfeeracties'

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid heeft dinsdagmiddag het rapport over de uit de hand gelopen Klassieker gepubliceerd en daaruit blijkt dat men het een wonder kan noemen dat het duel tussen Feyenoord en Ajax is uitgespeeld.

Het betreft het treffen tussen de twee aartsrivalen waarbij Davy Klaassen geraakt werd door een aansteker. Ahmed Aboutaleb is geschokt na het lezen van het desbetreffende rapport en daardoor gaat hij nadenken over gepaste en mogelijk stevige maatregelen. "Net onder het spandoek waren veel vuurwerk en fakkels. Als dat spandoek vlam vatte, kon dat ernstige gevolgen hebben. Daar moeten we lering uit trekken", zegt de burgermeester van Rotterdam in gesprek met NOS.

Zij beschikken ook over bevindingen uit het rapport van de onderzoekers. "De kans dat door fakkels of afgeschoten projectielen de vlag in brand had kunnen vliegen en dat in de brand en rook mensen in paniek waren geraakt, mensen brandwonden hadden opgelopen en dat mensen verdrukt zouden worden, is te groot om er niets tegen te doen en daarom moet daartegen worden opgetreden."

Het medium meldt zelfs dat Aboutaleb nadenkt over het verbieden van grootschalige sfeeracties met fakkels en spandoeken, omdat deze voor gevaar hebben gezorgd tijdens de Klassieker van 5 april. Daarnaast is hij ook niet blij met Feyenoord, omdat de club volgens hem ook de fout in gegaan is. "Misschien betekent het dat dat deel van het stadion te druk is. Er worden meer kaartjes verkocht dan dat er mensen mogen staan."

Ook interessant