Feyenoord dacht niet aan 10-0: "We wilden het niet te bont maken. Dat is een vorm van respect"

Feyenoord walste donderdagavond over Shakhtar Donetsk heen in de achtste finale van de Europa League. In Rotterdam stond na ruim een uur spelen al 7-0 op het scorebord en logischerwijs screeuwde De Kuip '10, 10, 10', doelend op een monsterscore van 10-0. Volgens Idrissi waren de Rotterdammers geen enkel moment van plan om uit te lopen naar een dergelijke stand: "Het heeft geen moment door onze hoofden gespookt", aldus de aanvaller van de Rotterdammers tijdens de persconferentie na afloop.

Feyenoord kwam vroeg in de eerste helft op voorsprong via Santiago Giménez, die daarmee zijn vijfde treffer dit seizoen in de Europa League maakte. Orkun Kökcü zorgde met twee treffers voor de ruststand van 3-0, waardoor Feyenoord na 45 minuten spelen al zo goed als zeker was van de kwartfinale. Na de rust gingen de Rotterdammers vrolijk verder en was het Idrissi die nog voor de 60ste minuut met twee treffers de tussenstand op 5-0 bracht. Zijn collega-aanvaller aan de andere kant, Alireza Jahanbakhsh, zette de 6-0 op het scorebord en invaller Danilo zorgde voor de 7-0 in de 66ste minuut.

"Dat is een vorm van respect"

Na de 7-0 van Danilo scandeerde het Legioen in De Kuip '10, 10, 10', maar volgens Idrissi was er geen sprake van motivatie om een dergelijke monsterscore tegen Shakhtar Donetsk neer te zetten: "Het heeft geen moment door onze hoofden gespookt. Ik heb er in ieder geval niemand over gehoord. We wilden het niet te bont maken. Dat is een vorm van respect", aldus Idrissi, die zelf twee keer trefzeker was en daar sprak ook trainer Arne Slot zijn waardering over uit. "Het was fijn om te zien dat bij Idrissi zijn rendement niet alleen in assists, maar ook in goals zat", vertelde de coach van Feyenoord na afloop.