Wie kunnen Feyenoord en AZ allemaal loten?

Feyenoord en AZ zijn allebei door naar de kwartfinales van een Europees toernooi. De Rotterdammers versloegen Shakhtar Donetsk overtuigend met 7-1 in de Europa League en de Alkmaarders wonnen met 2-1 van Lazio in de Conference League. Vandaag is de loting van beide toernooien. Wie kunnen Feyenoord en AZ loten?

In de Europa League zitten nog flinke ploegen. Zo kan staan ook Manchester United en Juventus in de kwartfinale. Verder zitten ook Sevilla, Bayer Leverkusen, AS Roma, Sporting CP en Union Saint-Gilles bij de laatste acht. Sporting stuntte door Premier League-koploper Arsenal met een wereldgoal en uiteindelijk na strafschoppen te verslaan. Hierdoor is Nederland nog altijd niet zeker van een tweede Champions League-ticket voor het seizoen 2024/25, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd.

In de Conference League is het deelnemersveld een stuk minder sterk, maar ook daar staan nog een paar gevaarlijke ploegen in de kwartfinale. Naast AZ behaalde ook Lech Poznan, Fiorentina, West Ham United, OGC Nice, RSC Anderlecht, FC Basel en KAA Gent de laatste acht van het derde Europese toernooi. 

Verdere loting

Vandaag wordt er geloot in beide Europese competities. Dit zal niet alleen zijn voor de kwartfinales, maar ook voor het verdere verloop van de ploegen. Zo weten we vanmiddag hoe de route naar de finale van de Nederlandse clubs eruit gaat zien.