Dit moet Tyrell Malacia minimaal opleveren bij een transfer

De kans is groot dat Tyrell Malacia vanaf aankomend seizoen te zien is in het shirt van Olympique Lyon. De linksachter van Feyenoord geniet interesse van diverse topclubs, waaronder de Franse club. Aanvankelijk zou Malacia de overstap al hebben gemaakt, maar eerder werd bekend dat Feyenoord nog meer geld wil zien voor de verdediger. Zo zou de transfersom van 14 miljoen euro volgens de club uit Rotterdam te laag uitvallen. Malacia heeft namelijk nog een contract tot en met medio 2024 en is daarmee niet voor een goedkoop prijsje op te pikken, zo blijkt.

In totaal kwam Malacia dit seizoen tot 50 optredens voor de club uit Rotterdam. Hierin wist hij één keer te scoren en vijf assists te geven. Opvallend is dat de linksachter dit seizoen in de Eredivisie iedere wedstrijd speelde. Van de 32 wedstrijden maakte hij 30 keer de 90 minuten vol. Malacia laat hiermee zien een linksachter te zijn die beschikt over een uitmuntende conditie. Ook in de Conference League liet Malacia zich gelden met zijn goede spel. Zo was hij in de ontmoeting met Olympique Marseille (3-2) van grote waarde door een perfecte tackle uit te voeren op een speler die één op één met de doelman van Feyenoord liep.

Feyenoord kan een aardig bedrag vragen

De verwachting is dat er in de zomer verschillende buitenlandse clubs zullen informeren naar de diensten van de linksachter. Malacia ligt nog tot juni 2024 vast in Rotterdam. Feyenoord zou potentieel dus redelijk wat kunnen vragen. Kijkende naar zijn prijsontwikkeling door de jaren heen volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt, laat de middenvelder een aardige evolutie zien. Op dit moment zou Malacia zijn waarde worden geschat op zo’n 17 miljoen euro.

“Club wil meer dan 14 miljoen euro”

Olympique Lyon lijkt nog altijd de beste papieren te hebben voor de linksachter en Malacia is zelf al persoonlijk rond met de club. Mocht de verdediger inderdaad voor 24 miljoen vertrekken, dan wordt hij de duurste uitgaande Feyenoord-transfer ooit. Dat record staat nu nog op naam van Dirk Kuyt (18 miljoen).

Net binnen