Wedstrijdverslag bekerfinale Feyenoord-NEC: de opstellingen

Inmiddels staat de Bekerfinale 2024 op het punt van beginnen. In ons wedstrijdverslag vind je alle relevante ontwikkelingen. Zo vind je de opstellingen en alle info die je moet weten.

Opstelling Feyenoord bekerfinale 2024

Feyenoord begint met de volgende 11 namen in de basis en een goed gevulde bank...

Opvallendste afwezige is natuurlijk Mats Wieffer die de bekerfinale op krukken bijwoont.

Opstelling NEC bekerfinale 2024

Namens de Nijmegenaren beginnen deze spelers aan de vijfde cupfinal van NEC...

Bij de fans zit de sfeer er in ieder geval al goed in.

Wat gebeurt er als de bekerfinale na 90 minuten gelijk spel is?

Volgens de spelregels van de KNVB komt er bij een gelijkspel in de finale geen verlenging. In plaats daarvan worden er na 90 minuten gelijk strafschoppen genomen.

Wie zijn de scheidsrechter en VAR tijdens de bekerfinale Feyenoord-NEC?

De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözbüyük. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde man. Als VAR nemen Pol van Boekel en assistent Patrick Inia klaar.

Waar worden Feyenoord of NEC gehuldigd na de bekerfinale?

Uiteraard wordt de KNVB-beker in De Kuip uitgereikt. Inmiddels is de beker vanuit de kofferbak in De Kuip gearriveerd. Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen zal overigens de beker niet uitreiken. Volgens traditie is deze rol weggelegd voor een clubicoon. Wie er daadwerkelijk de KNVB-beker uit gaat reiken hangt natuurlijk af van de winnaar van de KNVB-beker.

Over hoe en waar Feyenoord gehuldigd wordt bij winst is commotie ontstaan. Zo vindt de huldiging niet vandaag plaats en morgen ook niet op de Coolsingel. Waar en wanneer Feyenoord wel gehuldigd wordt weten wij natuurlijk, maar wij weten nu al dat de eventuele huldiging op tv te volgen is.

Als de Nijmegenaren de beker mee naar huis nemen wordt er een groot volksfeest opgezet. Dat is deels tactisch, want bij de tweede huldiging is door werkzaamheden niet veel ruimte. Wil jij weten waar de hulding van NEC plaats gaat vinden?

Welke uitdagingen hebben de trainers van Feyenoord en NEC in de bekerfinale?

Uiteraard is er veel te doen over de tactiek van beide coaches. Zowel voor Feyenoord als voor NEC liggen er kansen en uitnodigingen. Ben jij benieuwd waar Slot en Meijer zich het hoofd over breken? Lees dan onze tactische analyse van de bekerfinale.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt