Hier viert NEC de bekerwinst; De Goffertwei en bordesscène

Na meer dan 20 jaar staat NEC weer in een bekerfinale. De ploeg moet het zondag 21 april opnemen tegen Feyenoord. Als NEC de beker wint zal de club uiteraard gehuldigd worden. Sterker nog, met een volksfeest en een bordescène zijn er zelfs twee officiële huldigingen gepland.

Waar wordt NEC gehuldigd bij bekerwinst?

De festiviteiten beginnen op De Goffertwei. Deze locatie, vlak bij het station van Nijmegen werd al vaker gebruikt voor grotere evenementen. Hoewel de gemeente zich op de vlakte houdt worden de voorbereidingen al getroffen. Zo zijn er al meerdere borden geplaatst in de omgeving waarop te lezen is: ‘Deze weg is dicht op 22-04 van 15:00h – 21:00h.’ Via een woordvoerder van de gemeente kwam het volgende al naar buiten: ‘’Het idee is inderdaad een huldiging op de Goffertwei, maar er zijn nog geen besluiten over genomen.’’ Verder is dit de meest aannemelijke locatie omdat burgemeester Hubert Bruls al aan had gegeven dat het stadscentrum in verband met het verkeer geen optie is. Mocht de ploeg uit Nijmegen erin slaan om de Rotterdammers te verslaan dan wordt er rekening gehouden met zo’n 20.000 man. Zij zullen even geduld moeten hebben, want de spelers van NEC worden na winst eerst elders verwacht. De prestatie van de Nijmegenaren zou namelijk uniek zijn, want de resultaten van de vier eerdere bekerfinales van NEC gaven geen reden voor feest.

Huldiging op het stadhuis na bekerwinst NEC?

Meerdere bronnen bevestigen aan de Gelderlander dat er bij winst mogelijk wél een korte huldiging zal plaatsvinden in de binnenstad. Het zou hierbij gaan om een felicitatiemoment op het stadhuis en een bordesscène. Hierna is het de bedoeling dat de spelers richting de Goffertwei gaan waar het echte feest moet beginnen. Of de gemeente daadwerkelijk alle nodige maatregelen moet gaan treffen zal blijken aankomende zondag, al zijn de statistieken in het voordeel van Feyenoord. De laatste uit-overwinning van NEC dateert namelijk uit 2011. Toen namen de Nijmegenaren na 0-1 winst in het Eredivisie-duel de punten mee naar huis.

Waar wordt Feyenoord gehuldigd na bekerwinst?

Hoe verschillend de beleving van een bekerwinst voor Feyenoord en NEC is blijkt ook wel uit de huldigingen. Als Feyenoord de beker wint wacht er geen bordesscène en zelfs geen huldiging op zondag. Uiteraard zochten wij uit waar en wanneer Feyenoord bij bekerwinst gehuldigd wordt.

Feyenoord-doelman vertrekt