Wie reikt de KNVB-beker uit? Dat ligt aan de winnaar...

Zondag 21 april 2024 speelt Feyenoord de KNVB-beker finale tegen NEC. Het is traditie dat een club-icoon de beker uitreikt aan de winnende ploeg. Ook  Voor beide ploegen is het al bekend wie de beker gaat overhandigen indien er gewonnen wordt. Voor NEC zou dat oud-speler Frans Janssen zijn en voor de Rotterdammers Regi Blinker. 

Wie reikt de KNVB-beker uit als Feyenoord wint? Regi Blinker!

Reginald Waldie Blinker, geboren op 4 juni 1969 in Paramaribo, staat vooral bekend om zijn voetbalcarrière bij Feyenoord. Hij speelde in totaal 305 wedstrijden voor de Rotterdammers en scoorde daarin 58 keer. Blinker was een vleugelspeler en speelde bij voorkeur aan de linkerkant. In de bijna tien jaar dat Blinker voor Feyenoord uitkwam wist hij vijf prijzen te pakken. Hij won één landstitel en viermaal de beker, Blinker is dus allesbehalve onbekend met het optillen van een KNVB-beker.

Bekerfinales waarin Regi Blinker speelde

NEC stond vijf keer eerder in een bekerfinale, in het seizoen ’93-’94 was dit óók tegen Feyenoord. Deze wedstrijd was oud-aanvaller Blinker bij, de wedstrijd werd gewonnen met 2-1 door de Rotterdammers. De 54-jarige Blinker had het zelf niet verwacht dat hij gevraagd zou worden, maar voelt zich wel vereerd vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur: ‘’Ik heb twee dagen bedenktijd genomen. Dat was eigenlijk niet nodig, maar ik wilde het toch even laten bezinken. Uiteindelijk heb ik natuurlijk 'ja' gezegd en is het een ontzettende eer, en dat allemaal mits Feyenoord wint natuurlijk.'' 

Blinker volgt Feyenoord nog steeds graag en verwacht zondag een pittige wedstrijd voor de Rotterdammers. ''Als je kijkt naar NEC, is het toch een goede tegenstander, die zijn in vorm en staan er goed voor,’’ verteld Blinker. ''NEC heeft zelfvertrouwen, dus het wordt een hele mooie wedstrijd. Over het algemeen verwacht ik wel dat Feyenoord sterker is dan NEC, zeker in zo'n wedstrijd en met de kans om een prijs te winnen.'' 

Ben jij benieuwd naar de bekerfinales die Blinker speelde? Je vindt ze in ons overzicht met alle KNVB-beker finales van Feyenoord.

Wie reikt de beker uit als NEC wint? Frans Janssen!

Frans Janssen kwam tussen 1977 en 1992 ruim 400 keer voor NEC uit. Daarna was hij onder meer (assistent)trainer bij NEC. Zo maakte hij dus ook de nodige bekerwedstrijden mee. In 1983 stond hij in de basis in de verloren bekerfinale tegen Ajax en in in 1994 was hij assistent-trainer van Jan Pruijin in de verloren bekerfinale tegen, jawel, Feyenoord.

Mocht dit scenario zich herhalen zal Feyenoord niet op de Coolsingel gehuldigd worden. Waar de huldiging wel plaats vindt en waarom niet op de Coolsingel zochten wij uit!

Bekijk hier de samenvatting en goals van Feyenoord-NEC (KNVB Bekerfinale)

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt