Feyenoord neemt afscheid: Vertrekken deze drie spelers?

Feyenoord gaat in de zomer hoogstwaarschijnlijk afscheid nemen van in ieder geval een drietal aan spelers. De contracten van Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou zijn formeel opgezegd, zo meldt de club via officiële kanalen. Beide kunnen nog wel een nieuw contractvoorstel krijgen. Daarnaast is Marcos Lopez op weg naar de uitgang. 

Feyenoord zegt contracten Jahanbakhsh en Lamprou op 

Alireza Jahanbakhsh kwam in de zomer van 2021 voor 1 miljoen euro over van Brighton & Hove Albion. Na afloop van het met 4-2 gewonnen duel tegen FC Utrecht sprak Arne Slot over de situatie van zijn speler. "Je kan het al bijna uittekenen: als we de optie lichten is de keuze duidelijk, maar als wij dat niet doen, wil dat niet direct zeggen dat het einde verhaal is, maar meer dat je tijd en ruimte geeft om met elkaar na te denken."

Kostas Lamprou kwam afgelopen zomer transfervrij over van Willem II en kwam Feyenoord versterken als derde doelman. Hij speelde dit seizoen nog geen minuut voor de Rotterdammers. 

Smal komt, López gaat 

Eerder werd bekend dat de transfer van Gijs Smal naar Feyenoord, zo goed als rond is. Hij zal in Rotterdam de strijd aan moeten gaan met Quilindschy Hartman voor de linksachter-positie. Drie linksachters is te veel van het goede en daardoor lijkt er geen plek meer te zijn voor Marcos López. "Daar hebben ze eigenlijk al afscheid van genomen", vertelde Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam bij ESPN. De international van Peru kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord, maar kon nooit op veel speeltijd rekenen. Met een contract wat nog loopt tot en met de zomer van 2026, hopen de Rotterdammers nog een leuk bedrag te vangen voor de 24-jarige López.

Alle (mogelijke) transfers Feyenoord in de zomer van 2024

Bovenop het mogelijke vertrek van dit drietal, zal Feyenoord hoogstwaarschijnlijk nog wat meer spelers kwijtraken. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomerse transfermarkt van 2024.