EK-voetbal, EURO2020: Deze wedstrijden worden zaterdag 3 juli gespeeld

De eerste twee halve finalisten van het EK 2020 zijn bekend. Nog vier landen strijden om een plek in de volgende ronde van het toernooi. Dit zijn de EK-wedstrijden die worden gespeeld op zaterdag 3 juli.

Tsjechië - Denemarken (Baku Olympic Stadium)

Om 18:00 uur trappen de eerste twee landen van de dag af in de kwarfinales van het EK 2020. Tsjechië en Denemarken strijden dan voor een plek in de halve finale. Tsjechië plaatste zich in groep D als één van de beste nummers drie. In de achtste finale trof het Nederland en won het knap met 0-2.

In de kwartfinales komt Tsjechië nu Denemarken tegen. Denemarken kende een stroeve start van het EK, maar werden alsnog tweede in groep B. In de achtste finale had het geen kind aan Wales en won het gemakkelijk met 0-4. Aan de kant van Tsjechië is Patrik Schick met vier doelpunten dit toernooi de grote man. Bij Denemarken stelen Kasper Dolberg, twee doelpunten, en Pierre-Emile Højbjerg, drie assists, de show.

Denemarken en Tsjechië kwamen elkaar in het verleden vier keer eerder tegen. De laatste ontmoeting was in 2016, toen het in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Engeland - Oekraïne (Stadio Olimpico Rome)

De laatste kwartfinale van dit toernooi is die tussen Engeland en Oekraïne. In groep D kroonde Engeland zich als groepswinnaar met zeven punten. In de achtste finale kwam het grootmacht Duitsland tegen. Engeland won met 2-0 een plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Oekraïne kwam als één van de beste nummers drie in de achtste finale terecht. Daar moest het het opnemen tegen Zweden. Na een langdurige wedstrijd zorgde Artem Dovbyk in de 120+1e minuut voor de winnende treffer (1-2). Bij Oekraïne is Oleksander Zinchenko de belangrijke schakel. Tegen Engeland moet het vooral oppassen op Raheem Sterling, die al drie doelpunten achter zijn naam heeft staan.

Oekraïne en Engeland kwamen elkaar in het verleden vier keer tegen. Engeland wist slechts één keer van Oekraïne te winnen, op het EK van 2012 (1-0). De laatste ontmoeting was tijdens de kwalificatie voor het WK 2013. Toen speelde de twee landen met 1-1 en 0-0 gelijk.

Alle kwartfinales van het EK 2020