5 redenen waarom Ajax Juventus uitschakelt in de Champions League

Ajax speelt op 10 april thuis tegen Juventus en op 16 april volgt de return in Turijn, in de kwartfinale van de Champions League. Juventus is één van de favorieten voor de eindzege van de Champions League, maar dat Ajax niet kansloos is, bewijst het volgende. Wij hebben namelijk vijf redenen op een rijtje gezet waarom Ajax wel degelijk een goede kans heeft om Juventus uit te schakelen. 

1. Cristiano Ronaldo niet %100 fit 

Cristiano Ronaldo viel afgelopen maandag tijdens het EK-kwalificatie duel Portugal - Servië uit met een hamstringblessure. De ster van Juventus greep na een sprint naar zijn hamstring en gaf direct aan dat hij gewisseld moest worden. Ronaldo maakte zich echter weinig zorgen over zijn blessure: "Ik ken mijn lichaam. Over twee weken ben ik weer klaar om (tegen Ajax red.) te spelen." Mocht Ronaldo inderdaad kunnen spelen in Amsterdam, dan is nog maar de vraag hoe fit hij aan de aftrap verschijnt. Daarnaast is Juventus met of zonder Ronaldo een wereld van verschil, want de laatste competitiewedstrijd werd zonder de Portugees plots voor het eerst in de Serie A verloren, op bezoek bij Genoa (2-0). 

2. Juventus bepaald geen doelpuntenmachine 

Van Juventus wordt veel verwacht dit seizoen. Het grootste doel van de Oude Dame is dit seizoen de Champions League veroveren, daarom werd Ronaldo afgelopen zomer overgekomen van Real Madrid. Ondanks de aanvallende kwaliteiten van de Italiaanse topclub is het scoren van doelpunten dit seizoen nog wel eens een probleem. Juventus is er pas één keer in geslaagd om dit seizoen meer dan drie doelpunten in een wedstrijd te maken; thuis tegen Udinese (4-1).  

3. Juventus in uitwedstrijden niet altijd even goed als thuis 

Juventus is uit niet altijd even constant als thuis. De Oude Dame heeft in uit wedstrijden al meerdere steekjes laten vallen dit seizoen. Zo heeft Juventus op bezoek bij Young Boys (2-1), Atalanta Bergamo (3-0), Atlético Madrid (2-0) en Genoa (2-0) verloren. Thuis heeft Juventus alleen verloren van Manchester United (1-2) dit seizoen. Voornamelijk in de thuiswedstrijd liggen er kansen voor Ajax om Juventus dus te verslaan. 

4. Ajacieden kunnen zich definitief in de kijker spelen

Met het oog op een naderende transfer naar een Europese topclub is deze wedstrijd een unieke kans voor spelers als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres, Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico en André Onana om zich definitief in de kijker te spelen. Deze jongens hebben al meerdere keren laten zien waar zij toe in staat zijn dit seizoen en zullen extra gemotiveerd zijn om dat weer op het hoogste podium te laten zien. Matthijs de Ligt is in ieder geval vol vertrouwen, zo werd duidelijk uit dit interview: "Cristiano Ronaldo maakt geen hattrick tegen mij."

5. Onderschatting ligt op de loer voor Juventus

Op papier was Ajax (na FC Porto) de best mogelijke tegenstander die Juventus kon loten in de kwartfinale van de Champions League. Zal ongetwijfeld met gejuich ontvangen zijn in Turijn, maar ligt daar ook niet het gevaar? We kunnen ons allemaal Sergio Ramos nog wel herinneren, die bewust een gele kaart pakte en Real Madrid vervolgens kansloos zag verliezen. Liggen hier de kansen voor Ajax? 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Alles wat je moet weten over Ajax - PSV

'FC Barcelona bereid om toptalent bij Ajax te stallen'

Dusan Tadic flink geschrokken na horror-overtreding Pepe

Op tijd fit voor Ajax? Cristiano Ronaldo geeft update over ernst van hamstringblessure

Matthijs de Ligt heeft Atlético Madrid maar even ontvolgd op Instagram

José Mourinho denkt dat Juventus weinig moeite heeft met Ajax

WTF! Waarom draagt Frenkie de Jong het broekje van Donny van de Beek na #neddui?

Matthijs de Ligt op voorpagina Spaanse krant: 'Barca zet speler in als ruilmiddel om Ajacied te halen'

VIDEO GOAL: Oranje Onder 17 - Israël Onder 17 2-0 (Brian Brobbey)