Historie Nederland-Duitsland: Weet Oranje weer te winnen?

Nederland en Duitsland zijn al jaren elkaars aartsrivalen. De landen hebben al een flinke voetbalhistorie, waarin het elkaar 44 keer trof. Dinsdag 29 maart staan de grootmachten wederom tegenover elkaar. Dan komen de Duitsers voor een oefenwedstrijd op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Dit is de historie tussen Nederland en Duitsland.

Terugblik: De meest beroemde edities van Nederland-Duitsland

De meeste wedstrijden tussen Nederland en Duitsland zijn oefeninterlands (30). Daarnaast moest Nederland vijf keer af zien te rekenen met Duitsland op een EK, waar dat op een WK vijf keer was. Verder kwamen Duitsland en Nederland elkaar twee keer tegen tijdens de kwalificatie voor een EK en WK en tijdens de Nations League. In totaal staat Duitsland er onderling beter voor, met zestien overwinningen. Twaalf keer kon Oranje zegen vieren, waar de duels zestien keer in een gelijkspel eindigde.

De grootste overwinning van Nederland op Duitsland dateert uit 2018. Tijdens de Nations League was Oranje op 13 oktober met 3-0 te sterk voor de oosterburen. Tijdens de laatste ontmoeting kwam Nederland als winnaar uit de bus. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van 6 september, wist Oranje met 2-4 te winnen. Onder het bewind van Ronald Koeman zorgden Frenkie de Jong, Donyell Malen en Georginio voor de doelpunten. Daarnaast werkte Jonathan Tah de 1-2 in eigen doel.

Topscorer tegen Duitsland
De Nederlandse topscorer in wedstrijden tegen Duitsland is Jan Thomée, die tussen 1907 en 1912 actief was in Oranje. In drie interlands tegen Duitsland, wist Thomée vijf keer te scoren.