'Huntelaar en Van Persie zorgden voor problemen bij Oranje op EK 2012'

Na een succesvol WK 2010 (finale) verliep het EK 2012 destastreus voor het Nederlands elftal, want Oranje overleefde de groepsfase niet. Wesley Sneijder doet in zijn biografie letterlijk een boekje open en vertelt waar het aan schortte bij het Nederlands elftal. Volgens hem waren er teveel onderlinge spanningen tussen de spelers, met name tussen Van Persie, Huntelaar en Van Bommel. 

Van Persie en Huntelaar wilden allebei dé spits van Oranje zijn en dat zorgde voor problemen, maar Huntelaar en Van Bommel lagen elkaar uberhaupt niet: "Die gasten lagen elkaar niet, dat wist iedereen wel," zo blijkt uit een voorpublicatie van het boek bij NU.nl

Door de felle strijd tussen Huntelaar en Van Persie werd de Oranje-selectie in twee kampen verdeeld. Volgens Sneijder had toenmalig bondscoach Bert van Marwijk beter één van de twee naar huis kunnen sturen: "Achteraf gezien hadden ze misschien iemand naar huis moeten sturen. Wie precies maakt niet uit. Voor het schokeffect. Maar nu bleven we met twee kampen tegenover elkaar staan. Het kamp-Van Persie en het kamp-Huntelaar. En iedere speler heeft dan zijn eigen aanhang. Huntelaar vond dat hij een kans moest krijgen, Van Persie kreeg de voorkeur van Van Marwijk."

Het dramatisch verlopen EK 2012