Bizarre eis Steijn na #utraja zorgde voor zijn ontslag

Maurice Steijn wilde ondanks de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht door als trainer van Ajax, maar wel zonder Steven Berghuis en Hedwiges Maduro. Het voelde voor Steijn alsof zijn assistent en belangrijke speler een mes in zijn rug staken. 

De Telegraaf meldt dat Steijn maandag ondanks de zoveelste nederlaag nog steeds het vertrouwen kreeg van interim-directeur Jan van Halst en adviseur Louis van Gaal. Maar de eis die Steijn stelde heeft hem uiteindelijk zijn kop gekost: “De wanhoopsactie van de slechtst presterende trainer in de lange geschiedenis van Ajax om van Maduro en Berghuis af te komen, onderstreepte hoe eenzaam hij zich de krappe vier maanden in Amsterdamse dienst voelde”, schrijft De Telegraaf. 

Dolksteek in de rug

Steijn miste de vertrouwensband met zowel Maduro als Berghuis. “Helemaal toen een aantal mensen in Steijn's meer dan 25 leden tellende technische, performance en medische staf zich (aan het verkeerde adres) bij technisch manager Klaas-Jan Huntelaar meldde met klachten over het (dis)functioneren van Steijn. Die informatie checkte Huntelaar actief bij de assistent-trainers en Hedwiges Maduro uitte ook zijn onvrede. Het zorgde voor een definitieve vertrouwensbreuk met Maduro, die door de hoofdtrainer daarvoor al werd verdacht van het voortdurend lekken vanuit de kleed- en trainers kamer naar zijn oude werkgever ESPN.”

Volgens De Telegraaf deed Steijn nog een ultieme poging om het tij te keren en daar kwam een opvallende conclusie uit: “Vorige week maandag kwamen de belangrijkste mensen in de staf van Steijn in het geheim bijeen in Huis ter Duin in Noordwijk. In een ultieme poging het tij te keren. Volgens betrokkenen was tijdens de tweedaagse sessie een van de belangrijkste conclusies van de veertien stafleden dat Berghuis een stoorzender was, die zo snel mogelijk uit de selectie diende te worden gezet”.