'24 lichtgewonden na rellen PSV en RC Lens, PSV kan straf verwachten'

Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen RC Lens en PSV zijn er 24 mensen lichtgewond geraakt. Dat zegt de Franse politie. Hoeveel Nederlanders daartussen zitten is niet bekend. Ook tijdens de wedstrijd waren er incidenten.

Er waren 2000 PSV-fans te vinden in Frankrijk. Het ging mis toen 200 man daarvan naar het stadion vertrokken. In eerste instantie ging het mis in het centrum, maar ook rondom het stadion waren er ongeregeldheden. De lokale politie greep in met traangas en wapenstokken.

Onrust tijdens wedstrijd

PSV-supporters richtten schade aan in het uitvak. Ze sloopten tijdens de rust stoelen uit het uitvak en gooiden die naar een vak met Lens-supporters. Ook werd er vuurwerk gegooid. De Franse fans reageerden en gooiden stoeltjes terug naar het uitvak. De ME greep uiteindelijk in. PSV staat een boete te wachten van de UEFA, zo verwacht De Telegraaf.

Aanvoerder Luuk de Jong was niet te spreken over de onrust in het PSV-vak: "Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen. Als we uitwedstrijden moeten spelen zonder fans, dan tref je daar ook de spelers mee”, zei De Jong na afloop in gesprek met de Nederlandse pers. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘RC Lens - PSV’

PSV op rapport: Uitblinker en een onvoldoende

VIDEOGOAL: Bakayoko schiet PSV op 0-1 voorsprong #LENPSV

Rust bij RC Lens - PSV: 0-0. Fans zijn helemaal klaar met deze PSV'ers

VIDEO: Rake klappen tussen fans van RC Lens en PSV

Opstellingen #LENPSV: Bosz kiest niet voor Guus Til

VIDEO: Franse politie zet traangas in tegen PSV-fans