BREKEND: Adrie Poldervaart levert dag na domper tegen NAC contract in bij Excelsior

Adrie Poldervaart is geen trainer meer van Excelsior. De coach leverde donderdagochtend, een dag na de domper tegen NAC Breda (1-2) zijn contract in bij de Rotterdammers. Dat meldt de club via de officiële kanalen.

Excelsior leed al vijf nederlagen op rij en staat nog maar één punt boven de nacompetitiestreep. "De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken. Het clubbelang staat nu voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste", aldus Poldervaart in eerste reactie op de website van Excelsior. "Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep. Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken."

"Persoonlijk drama voor Adrie"

Algemeen directeur Ferry de Haan respecteert de keuze van Poldervaart. "Wij respecteren de keuze van Adrie. Het tekent hem dat hij deze keuze in het belang van Excelsior heeft gemaakt. De club heeft in zijn ogen nu iemand anders nodig. Wij vinden dit vooral ook een persoonlijk drama voor Adrie. Ik ga er vanuit dat een ieder beseft dat het niet kan zoals we gisteren voor de dag kwamen en dat het echt anders moet willen wij het eredivisieschap veiligstellen."

De trainingen bij Excelsior worden voorlopig waargenomen door André Hoekstra en de overige stafleden. De Kralingers melden via de eigen website zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een oplossing voor de huidige situatie.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE Excelsior - NAC Breda: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Wat een ontlading! NAC Breda verslaat Excelsior en wint eerste uitwedstrijd sinds 10 maart 2018

Haha! Bij NAC Breda is reservedoelman Theo Zwarthoed nog niet helemaal wakker