Bakayoko over zijn prijskaartje vanuit PSV-bestuur: "Zijn mening"

Johan Bakayoko in actie voor PSV, waar hij dit seizoen hoge ogen gooit

Johan Bakayoko is uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand april. In gesprek met ESPN vertelt hij over het bijzondere seizoen in Eindhoven en blikt hij ook alvast vooruit op zijn toekomstplannen bij PSV. 

Voor de vierde keer in zijn loopbaan mag de Belg deze prijs in ontvangst nemen. De voltallige selectie van hoofdtrainer Peter Bosz ontving meer erkenning van de Eredivisie, want spelers uit zijn ploeg vormden namelijk een groot deel van het elftal van de maand.

Marcel Brands deelt vraagprijs van Belgische vleugelaanvaller

De vleugelaanvaller kon vorige zomer al verkassen naar de Premier League, want Brentford deed een aanbieding bij de directie in het Philips Stadion. Marcel Brands, algemeen directeur, liet zich onlangs uit over de vraagprijs. "Voor 35 miljoen euro gaan we dat niet meer doen." Daarmee doelt hij op het bod dat de Engelsen deze zomer uit hadden gebracht.

Johan Bakayoko reageert op vraagprijs vanuit PSV

In gesprek met ESPN blikt Bakayoko al een beetje terug op dit succesvolle seizoen in Eindhoven, maar dat kwam niet geheel onverwachts. De Belg had dat besef al redelijk snel. "Dat begon al bij Rangers. Toen dacht ik al: ja, we hebben wel wat. Op trainingen vind ik het algemene niveau zó hoog. Het is een vriendenclub, het is leuk. En er is zoveel kwaliteit in de groep. Het is gewoon goed", begint hij.

Ondanks de aanbieding wilde Bakayoko niets liever dan blijven. "Ik kon dit niet missen. Onmogelijk. Ik had zo'n voorgevoel." Over de vraagprijs van de club had hij nog niets vernomen, totdat de verslaggever de uitspraak van Brands aanhaalde. "Heeft hij dat gezegd? Ik weet echt niet wat ik daarop moet zeggen. Hij heeft zijn mening."

De interntional van de Rode Duivels is echter wel van mening dat hij een forse transfersom op gaat leveren voor de Brabanders. "Ik vergelijk mezelf vaak met andere spelers en dan zie ik wel dat ik hoog sta bij bepaalde dingen. En ook met mijn leeftijd, dat ik al veel speel. Ik vind alle bedragen in het voetbal belachelijk, daar niet van, maar als ik het vergelijk denk ik wel dat het kan kloppen." Er gaan echter ook al geruchten over een inkomende transfer bij PSV.