Mourinho laat beide gezichten zien tijdens verloren finale

Dat José Mourinho 'The Special One' genoemd wordt, bleek woensdagavond wel weer. Zijn AS Roma nam het in de finale van de Europa League op tegen Sevilla, maar moest na strafschoppen zijn meerdere erkennen in de Spanjaarden. De Portugese trainer liet beide kanten van zijn persoonlijkheid zien tijdens de finale in Boedapest.

Tijdens de wedstrijd stond Mourinho voortdurend langs de zijlijn gebaren te maken richting alles en iedereen. Ook de vierde man en de scheidsrechter moesten het vaak ontgelden. Eerstgenoemde had er al een hele klus aan om de Portugees, en zijn bank, in bedwang te houden. Na afloop werd het echt spraakmakend. Na het ophalen van zijn zilveren medaille besloot de trainer van Roma deze aan een fan te geven in het publiek.

Tekst gaat verder onder de video.

Ook richting de winnende fans liet Mourinho zich van zijn beste kant zien. Terwijl de spelers en staf van Sevilla feest aan het vieren waren met de trofee, ging de Portugees even langs bij de Spaanse supporters. Hij klapte voor en zijn spelers besloten hetzelfde te doen. Dit leverde hen applaus op van de winnende fans.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Scheidsrechter

Wie er na afloop niet zo goed vanaf kwam was scheidsrechter Anthony Taylor. Op beelden is te zien dat Mourinho de Engelsman duidelijk laat weten wat hij van zijn optreden vond. Zo wilden de Romeinen meerdere malen een penalty en werd de beslissende penalty overgenomen omdat Roma-doelman Rui Patricio te vroeg van zijn lijn was gekomen.

Feyenoord-doelman vertrekt