Ajax loopt ticket groepsfase Europa League mis door verlies Roma

AS Roma heeft Ajax woensdagavond geen goede dienst bewezen. Wanneer de Italianen de Europa League finale hadden gewonnen, stroomde Ajax direct door naar de groepsfase van de Europa League. Door de winst van Sevilla moeten de Amsterdammers eerst nog een voorronde spelen.

Dit komt omdat de winnaar van de Europa League zich rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Roma zou dan in Italië vijfde of zesde moeten worden voor een ticket voor de Europa League, maar als de Italiaanse topclub de finale had gewonnen was dit ticket doorgeschoven naar het eerstvolgende land op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Dat land is Nederland en in dat geval had Ajax het ticket voor de groepsfase bemachtigd. Echter liep het anders. Sevilla won een na strafschoppen van het Roma van José Mourinho in een finale die ontsierd werd door vele opstootjes. Hierdoor kan Ajax zich gaan opmaken voor de laatste voorronde van de Europa League. Deze wordt ook wel de play-off ronde genoemd. Op 7 augustus wordt er geloot en weet Ajax wie de tegenstander gaat zijn. Op 24 en 31 augustus staan de wedstrijden gepland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers