'Chaos bij AS Roma in aanloop naar Ajax: Breuk met Fonseca onvermijdelijk'

Het is momenteel chaos bij AS Roma. Er zouden interne spanningen zijn binnen de Romeinse selectie en verschillende zwaargewichten zijn klaar met coach Paulo Fonseca, meldt Corriere dello Sport.

Hoewel het niet openlijk wordt uitgesproken zetten meerdere spelers vraagtekens bij de trainingswijze van Fonseca. Bovendien staat de oefenmeester onder zware druk vanwege de prestaties in de Seria A: De Romeinen staan momenteel zevende, waardoor deelname aan de nieuwe Conference League dreigt.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Ontevreden spelersgroep

Dat toernooi is voor de clubleiding niet voldoende. Italiaanse media schreven na de remise tegen Sassoulo (2-2) dat Fonseca wordt ontslagen, tenzij de trainer de Europa League wint. Het treffen met Ajax zou dus cruciaal zijn. Echter staat de Portugees er binnen de spelersgroep niet goed op. Verschillende spelers hebben besloten om buiten de club om extra te trainen.

Dat besluit is genomen uit onvrede over de aanpak van Fonseca. Volgens Corriere dello Sport is Edin Džeko één van de spelers uit die groep ontevreden spelers. Een ontslag van Fonseca lijkt daardoor onvermijdelijk. De onderlinge verdeeldheid leidt bovendien af van de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff Arena.