Ajax maakt compensatiemogelijkheden bekend: "Ook buiten de lijnen topclub"

Ajax heeft dinsdag de compensatiemogelijkheden voor zijn seizoenkaarthouders naar buiten gebracht. De supporters krijgen de mogelijkheid om hun geld terug te vragen en komen in aanmerking voor een tegenprestatie als ze slechts een gedeelte van hun geld terugvragen.

"Afspraak is afspraak, laat Ajax met deze ruimhartige compensatieregeling zien", laat voorzitter Fabian Nagtzaam weten via de officiële kanalen. "Iedereen die zijn of haar geld terug wil, krijgt het volledige bedrag van zijn of haar seizoenkaart(en) retour. Precies zoals beloofd bij aanvang van het seizoen".

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Retrojack

De Ajax-fans krijgen echter ook de mogelijkheid om hun geld gedeeltelijk terug te vragen, ten nutte van de club. Ook als fans afzien van minimaal 35 procent van het bedrag ontvangen ze een retrojack van de club. Dat jack is geïnspireerd op de succesperiode van de Amsterdammers uit de jaren zeventig.

"Wij kennen geen andere club die een dergelijke ruime keuzeregeling aanbiedt aan zijn supporters. Al bij een relatief laag percentage aan donatie, biedt de club dergelijke cadeaus aan", aldus Nagtzaam. "Ajax laat hierdoor eens temeer blijken niet alleen op maar ook buiten het veld een topclub te zijn".

28 miljoen euro

De kosten van deze restitutie kunnen oplopen tot maximaal 28 miljoen euro. Ajax hield voorafgaand aan het seizoen al rekening met dit scenario, liet financieel directrice Susan Lenderink medio februari weten. "We hebben dat geld in een potje apart gezet en dat is dus beschikbaar om weer terug te betalen".