Deze Nederlanders zijn al zeker van een zomerse transfer

De tranferperiode is officieel nog niet geopend, toch zijn clubs al druk bezig met het versterken van hun selecties. Voor Nederlandse voetballers is het ook een spannende tijd. Een aantal van hun wisselde zelfs al van club. Wij hebben een aantal van hen op een rijtje gezet.

Waardevolle Nederlanders met een zomerse transfer

De Nederlandse transferklapper van deze zomer is op dit moment die van Mark Flekken. De doelman verruild deze zomer SC Freiburg voor Brentford. De Premier League-club had dertien miljoen euro over de Oranje-international. Voor tien miljoen euro minder laat Ibrahim Cissoko de Eredivisie achter zich. De aanvaller van NEC verkast voor drie miljoen euro naar Toulouse. 

Binnen de Eredivisie is Youri Regeer de Nederlander die voor het hoogste bedrag een transfer maakte. FC Twente had iets minder dan één miljoen euro over voor de 19-jarige middenvelder van Ajax. Een soortgelijk bedrag telde Feyenoord neer voor Thomas van den Belt, die overkomt van PEC Zwolle. 

Binnen de Eredivisie zagen we ook al een aantal transfervrije deals. Zo vertrok Branco van den Boomen bij Toulouse voor een terugkeer bij Ajax, nam FC Utrecht de veelzijdige Mats Seuntjens over van RKC en verwelkomde AZ in Ruben van Bommel (MVV) een nieuw talent.

Transfervrije spelers Nederlanders (gratis op te pikken)

In het buitenland maakte Kevin Strootman op transfervrije wijze de definitieve stap van Marseille naar Genoa. Waar de toekomst van Daley Blind ligt is nog onduidelijk, de verdediger vertrekt in ieder geval transfervrij bij Bayern München. Hetzelfde geldt voor Stijn Spierings van Toulouse en Daley Sinkgraven van Bayer Leverkusen.