KNVB WIL SEIZOEN AFMAKEN; BIJ AKKOORD RIVM HERSTART HALF JUNI

Tijdens het overleg met de clubs in het betaalde voetbal heeft de KNVB laten weten de herstart van de Eredivisie en Eerste Divisie te plannen voor 19 juni.

De voetbalbond hoopt dat de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie half mei weer met de trainingen van start kunnen. Uiteraard onder voorbehoud dat de overheid en het RIVM hiervoor groen licht geven. Als dat niet het geval is, dan zal de bond rond die datum een beslissing nemen over het voortijdig beëindigen van de betaaldvoetbalcompetities.

Speelschema

Bij een eventuele herstart van de competitie worden eerst de inhaalwedstrijden AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax  afgewerkt. In het weekend daarna - 19, 20 en 21 juni – kunnen in dat geval de competities in het betaalde voetbal weer volledig worden hervat. Vrijwel zeker zonder publiek.  Ook de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht kan nog worden gespeeld.

Play-offs

De play-offs zullen worden ingekort en bestaan niet uit een uit- en thuiswedstrijd, de hoogst geëindigde ploeg speelt thuis.  Na een week vrijaf, krijgen de clubs twee á drie weken de tijd om zich te prepareren op het nieuwe voetbalseizoen, dat eind augustus moet beginnen.

Scenario 3

De KNVB ging in de overleggen niet verder in op scenario 3, het scenario dat er niet meer wordt gevoetbald.  In de week van 21 april zal er meer duidelijkheid komen over nieuwe maatregelen van de regering en het RIVM, en daarmee het al dan niet uitspelen van de competitie.