Alles over de manager scheidsrechterzaken van KNVB: Raymond van Meenen
Inhoudsopgave
Raymond van Meenen bekleedt sinds de zomer van 2024 een cruciale functie bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Hier lees je alles wat je moet weten over de scheidsrechtersbaas, die in het verleden bij Feyenoord functioneerde in meerdere rollen.
Dit moet je weten over Raymond van Meenen
Laten we eerst een kijkje nemen naar het leven van Van Meenen buiten het functioneren binnen de voetbalsport.
Waar en wanneer is Raymond van Meenen geboren?
Raymond van Meenen is geboren in Rotterdam op 28 september 1974.
Heeft Raymond van Meenen een partner?
Details over zijn liefdesleven en of Van Meenen kinderen heeft zijn onbekend.
Heeft Raymond van Meenen een broer die bij een Eredivisie-club werkt?
Ja, de broer van Raymond heet Stefan en is fysiotherapeut bij Feyenoord.
Is scheidsrechtersbaas Van Meenen actief op sociale media?
Ja, Raymond van Meenen heeft een gesloten account op Instagram onder de naam: @raymondvanmeenen.
Wat is er bekend over het werkleven van Raymond van Meenen?
Welke opleiding heeft Raymond van Meenen?
Raymond van Meenen heeft de bachelor Hogere informatica/computer science afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Bij de KNVB heeft hij een opleidingsprogramma voltooid.
Welk werk heeft Raymond van Meenen voor de KNVB verricht?
Van Meenen begon in oktober 2003 als projectmedewerker van de KNVB en heeft sindsdien een behoorlijke hoeveelheid aan functies vervuld bij de bond, varierend van scheidsrechter zelve tot bestuursmedewerker in bepaalde trajecten. Vanaf begin 2015 verruilde hij zijn werkzaamheden bij de bond voor onder andere werken bij zijn jeugdliefde Feyenoord. Na een perode van ruim negen jaar keerde hij terug bij de bond, waar hij Dick van Egmond opvolgde als hoofd scheidsrechterszaken. Een functie die Van Meenen tot heden bekleedt.
Wat voor verleden heeft Raymond van Meenen bij Feyenoord gehad?
Bij Feyenoord heeft Van Meenen gefunctioneerd als manager van de Feyenood Academy en als Head of Operations & Women's football. De huidige scheidsrechtersbaas had een belangrijke rol in het stimuleren van vrouwenvoetbal bij de Rotterdammers en sloot zijn periode bij Feyenoord op een goede noot af in 2024.
Invloed Feyenoord-verleden op functioneren
Van Meenen geeft in gesprek met Voetbal International aan dat ze in Zeist geen probleem zien in het Feyenoord-verleden van de scheidsrechtersbaas. "Dat er geen vragen over zijn gesteld, zegt mij voldoende. Het is eigenlijk eerder andersom. Bij Feyenoord zagen ze me als oud-scheidsrechter. Het is geen issue, ik heb het nooit zo ervaren. Ik ben professional en vind dat ik integer ben. Anderen mogen dat uiteindelijk beoordelen."
Kritiek van Driessen en Verweij op functioneren scheidsrechtersbaas KNVB
Bij De Telegraaf wordt er met enige kritiek gereflecteerd op de eerste vier maanden van Van Meenen als hoofd scheidsrechterszaken bij de KNVB. "Sinds hij is begonnen, is het een enorm zooitje bij de KNVB”, begint Mike Verweij. Er wordt gewoon echt heel slecht gefloten. Scheidsrechters slecht, VAR slecht. Daar is hij verantwoordelijk voor.” Verweij doet zijn zegje over een opmerkelijk moment bij Feyenoord - FC Utrecht op zondag 12 januari. Santiago Giménez ging bij een 0-0 stand naar de grond en hield hier een kapot shirt aan over. De scheidsrechter gaf geen penalty. “Dat is is een honderd procent goal”, vindt Verweij. “Daar moet een VAR natuurlijk altijd op ingrijpen. Als hij dat doet, gaat de bal bij 0-0 op de stip voor Feyenoord én krijgt Aaronson een rode kaart, want dit is geen voetbalovertreding. Dan wint Utrecht die wedstrijd nooit.”
Valentijn Driessen haakt hier op in. “Van Meenen wil dat de VAR niet iedere keer op de lijn komt en dat de VAR geen scheidsrechter gaat spelen. Prima, maar je ziet nu dat er de ene na de andere wedstrijd dingen gebeuren omdat scheidsrechters het niet zien.”
Er is genoeg werk aan de winkel voor Van Meenen, nu er bijna wekelijks kritiek is op scheidsrechters en de VAR in Nederland. Zo ook bij de welbekende Danny Makkelie.