Van der Gijp vindt dat Ten Hag komende zomer naar Bayern München moet vertrekken: "Een fantastische club"

René van der Gijp vindt dat Erik ten Hag komende zomer naar Bayern München moet vertrekken. Ten Hag wordt in verband gebracht met de Duitse topclub na het ontslag van Niko Kovač, maar hij liet maandag weten niet tussentijds afscheid te zullen nemen van Ajax. Van der Gijp begrijpt dat, maar vindt dat de oefenmeester na dit seizoen wel moet verkassen naar Duitsland. 

"Die man moet dat volgende zomer gewoon doen. Het (Bayern Müchen, red.) is toch een fantastische club", zegt Van der Gijp maandag in Veronica Inside. "Hij moet ook die hele goede Champions League-resultaten optimaal benutten. Zo'n kans kreeg je maar één keer. Maar Ten Hag is inmiddels al zo gegroeid dat hij kan zeggen: 'luister, ik kom niet tussentijds'. Dat moet hij ook niet doen."

Derksen 

Ook volgens Johan Derksen moet Ten Hag de kans grijpen als hij deze zomer naar Bayern kan vertrekken. "Kijk, bij Ajax heeft hij een fantastisch elftal, maar de beste twee spelers worden verkocht. Bij Bayern heb je een fantastisch elftal, maar kun je als trainer nog zoeken naar versterkingen. Voor de rest moet Nederland zich geen zorgen maken om Ten Hag, want met dit Ajax-materiaal kan ik zo tien Nederlandse trainers noemen die hetzelfde bereiken."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Veronica Inside op maandag 4 november: de leukste en grappigste filmpjes’

Transferadvies voor Ajax: "Ze moeten duo van AZ halen"

Derksen maakt PSV- en Feyenoordverdedigers met de grond gelijk: "Gehandicaptenvoetbal"