Juventus krijgt toch enorme straf na fraude met boekhouding: Champions League op de tocht

Juventus heeft toch een flinke straf gekregen voor de fraude die er gepleegd is met de boekhouding van de club. De Italianen krijgen tien (!) punten in mindering en zakken meteen naar de achtste plaats op de ranglijst.

Hoger beroep heeft enigszins gewerkt

De Oude Dame kreeg eerder, ook vanwege fraude met de boekhouding, 15 punten in mindering. De club zou transfers overgewaardeerd hebben, waardoor er meer winst in de boeken kwam, dan er daadwerkelijk gemaakt werd. Tegen deze straf ging de club in hoger beroep. Juventus kreeg zijn punten tijdelijk terug toen de club succesvol beroep aantekende bij het Italiaans Olympisch Comité (CONI). De fraude werd echter niet ontkend, maar de straf kon tijdelijk opgeschort worden om zo nader onderzoek te doen. De straf is nu dus vastgesteld op tien punten.

Champions League uit zicht

Door de puntenmindering kan Juve Champions League-voetbal zo goed als zeker uit zijn hoofd zetten. De club staat nu op een achtste plaats, met een achterstand van acht punten op nummer vier Internazionale. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. 

Superspits in de belangstelling

Als Juventus zich niet weet te kwalificeren voor de Champions League, zullen ook steeds meer spelers vertrekken. Waaronder Dusan Vlahovic. De lange spits van de Italianen staat onder meer in de belangstelling van Manchester United en kan komende zomer verkassen. De directeur van Juventus wil hier echter niet aan meewerken, zo liet hij zondag weten. Dit meldt Fabrizio Romano.