Lars Veldwijk las via Twitter dat hij naar Afrika Cup gaat: "Afgevallen jongens waren niet blij tijdens het eten"

Lars Veldwijk kreeg afgelopen week te horen dat hij met Zuid-Afrika naar de Afrika Cup zal gaan. De spits van Sparta Rotterdam hoopt hoge ogen te gooien op het toernooi. In gesprek met FOX Sports geeft Veldwijk aan dat hij op een merkwaardige manier te horen kreeg dat hij bij de selectie zat.

"Eigenlijk via Twitter", zegt Veldwijk, die een Zuid-Afrikaanse vader heeft. "We kwamen van de training af. We wisten dat er nog drie jongens moesten afvallen. We wilden het eigenlijk zaterdagavond doen, maar bondscoach Stuart Baxter besloot het naar zondag te verplaatsen. We kwamen van het trainingsveld en ik had net gedoucht. We zaten in de eetzaal om aan de lunch te beginnen."

Drie afgevallen spelers
"Ik open Twitter nog even en de trainer had een persconferentie gegeven. Dus zo kwam ik erachter", lacht Veldwijk. "Toen heb ik gekeken welke drie jongens afvielen. Die zaten niet zo gezellig bij het eten. Hij heeft wel in een persoonlijk gesprek gezegd dat ze er niet bijzaten. Daarna hebben ze het trainingskamp verlaten", verklaard Veldwijk.

Drie verschillende vluchten
Organisatorisch kan het regelmatig beter bij Zuid-Afrika. Hij noemt als voorbeeld de vlucht naar het trainingskamp in Dubai. "We zouden allemaal in dezelfde vlucht zitten. Toen kwamen we aan en toen waren we opeens over drie vluchten verspreid. Nu gaan we allemaal de vlucht van morgen nemen. Je moet nagaan: iedereen heeft een of twee tassen bij zich op het vliegveld, een hele groep die moet vliegen en uiteindelijk zijn we allemaal weer weggegaan."