PSV'er bewust van leeftijd en denkt aan loopbaan na voetbalcarrière

In de winter- en zomerperiode hebben de voetbalclubs de mogelijkheden om nieuwe spelers aan te trekken of te verkopen, maar in de tussentijd blijven technisch directeuren van clubs altijd bezig met het onderhouden van contracten. De verbintenis tussen PSV en André Ramalho loopt bijna af.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad neemt de centrale verdediger de lezer mee in hetgeen er door zijn hoofd spookt. "Ik wil nog jaren door, al besef ik ook wel dat het onderhand tijd is om na te denken wat er na het voetbal allemaal kan. Nu is daarvoor niet het moment en focus ik me op alle wedstrijden die gaan komen. Misschien dat ik in de winterstop over de verdere toekomst nadenk", vertelt de 31-jarige Ramalho.

Het is nog niet duidelijk of zijn nieuwe contract in Eindhoven is. "Dat wachten we rustig af. Mijn contract loopt nog door tot het einde van het seizoen en we staan voor een cruciale periode. Daar gaan we op een later moment wel over praten." In 2021 nam PSV Ramalho over van het Oostenrijke Red Bull Salzburg en daarvoor speelde hij in de Bundesliga.

Het is een wens om terug te keren naar zijn thuisland, namelijk Brazilië. "Ik ben al vroeg in mijn leven naar Europa gekomen en heb daardoor weinig in Brazilië gespeeld, maar dat is allemaal voor de verre toekomst. Ik gun het mijn zoon en dochter straks vooral dat ze altijd in de buurt van hun familie kunnen zijn", zegt Ramalho tot slot.