Ramalho pareert kritiek: "Waarheid is genuanceerder"

André Ramalho wordt door velen gezien als de zwakste schakel binnen de sterke selectie van PSV. De Braziliaan is met enige regelmaat betrokken bij een uitglijder, maar maakt in gesprek met het Algemeen Dagblad duidelijk dat hij dat zelf het moeilijkste vindt.

Ondanks dat de ploeg van Peter Bosz virtueel op overwintering in de UEFA Champions League staat en nog altijd ongeslagen is in de Eredivisie, beseft de centrale verdediger dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. "Foutjes heb ik af en toe gemaakt en daar baal ik zelf het hardst van. Mis je voorin een kans, dan wordt dat vaak wat minder uitgelicht. Als je achterin direct betrokken bent bij een tegengoal, ben je vaak kwetsbaar voor commentaar. Zo werkt het voetbal nu eenmaal."

Dat de Braziliaan in het verleden de zondebok is geweest, heeft hem geholpen met het omgaan met kritiek. "Ik ben eraan gewend en weet ook dat analisten er met beelden voor kunnen zorgen dat je er slecht uitziet. Alleen kun je van iedere speler wel een compilatie maken waardoor hij slecht of goed lijkt. De waarheid is vaak genuanceerder", zegt Ramalho tot slot.