Dit verdiende PSV al in de Champions League dit seizoen

De penningmeester van PSV kijkt ongetwijfeld reikhalzend uit naar de uitkomst van het tweeluik in de achste finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund. 

Slagen de Eindhovenaren erin de volgende ronde te bereiken, dan betekent dit dat het al liefst 60 miljoen euro verdiende in het huidige Champions League-seizoen. 

Dit zijn de voorlopige inkomsten in de Champions League voor PSV

Tot nu toe verdiende PSV al ongeveer 50 miljoen euro in het huidige seizoen van de Champions League. In de groepsfase verdiende de ploeg 8,3 miljoen euro met twee overwinningen en drie gelijke spelen. De achtste finale leverde nog eens 9,6 miljoen euro op, en door startpremies, coëfficiëntenpremies, recettes en tv-gelden was PSV al verzekerd van ruim 33 miljoen euro.

Als PSV erin slaagt om Borussia Dortmund uit te schakelen, komt er een beloning van 10,6 miljoen euro bovenop, waardoor hun totale verdiensten in de Champions League de 60 miljoen euro zouden overschrijden.

Nog 40 miljoen euro te verdienen

Verder valt er dit seizoen nog ruim 40 miljoen euro te verdienen voor PSV in de Champions League. Het bereiken van de halve finale zou nog eens 12,5 miljoen euro opleveren, terwijl de UEFA 15,5 miljoen euro uitkeert aan de finalisten. De winnaar van de eindstrijd kan ook nog eens rekenen op een beloning van 4,5 miljoen euro.

Kortom, PSV heeft nog aanzienlijke financiële prikkels om verder te komen in het toernooi. 

Verdiensten PSV in het Champions League seizoen 2023-2024

Startpremie: 15,64 miljoen

Ticket achtste finale: 9,6 miljoen

Wedstrijdpremies: 8,3 miljoen

Coëfficiëntenpremie: 12,51 miljoen

Recettes en tv-gelden: 5 miljoen

Totaal: ongeveer 50 miljoen

Wat PSV dit seizoen nog kan verdienen in de Champions League

Plaatsing kwartfinale: 10,6 miljoen

Plaatsing halve finale: 12,5 miljoen

Plaatsing finale: 15,5 miljoen

Winnen Champions League: 4,5 miljoen