Veerman niet onder de indruk van FC Twente: "Hadden storm verwacht.."

Joey Veerman is trots op de dertiende Eredivisie-zege van zijn ploeg en spreekt na afloop zijn verbazing uit over het gekregen tegengas van FC Twente. Iedereen bestempelde het duel in De Grolsch Veste als de eerste test voor PSV, maar na 90 minuten bleek ook deze test niet moeilijk genoeg voor de ploeg van Peter Bosz.

Mees Hilgers moest vroegtijdig inrukken met een directe rode kaart, nadat de verdediger vleugelaanvaller Hirving Lozano torpedeerde. Dat was een meevaller voor de Brabanders. "We hadden verwacht dat zij zouden stormen het eerste kwartier, maar ik denk dat zij vanaf minuut één onder druk stonden. Daardoor ga je fouten maken en krijg je uiteindelijk een rode kaart. Dan moet nog wel die 1-0 vallen en dat gebeurt natuurlijk op een goed moment", zei de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd na afloop.

Ondanks het feit dat PSV een mannetje meer had, vindt de Volendamse middenvelder ook dat de ploeg complimenten moet krijgen. "Ik denk dat wij gewoon een heel goede ploeg hebben. En dat is heerlijk om in te spelen. Je ziet dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Als ik voor mezelf spreek: op het middenveld heb ik gewoon een goede klik met Schouten."

"Maar ook als Saibari erin komt, of Tillman of Til. Het valt allemaal goed in elkaar tot nu toe en dan heb je er ook plezier in. Dat kun je ook wel zien, denk ik", aldus Veerman.