Van Nistelrooij treurt: "Het wordt weer een slechte week"

Trainer Ruud van Nistelrooij zag dat PSV 'moeilijk grip' kreeg op FC Emmen. Op De Oude Meerdijk liep de club uit Eindhoven dinsdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aan (1-0).

"Het is pijnlijk, dat is duidelijk", zei de oefenmeester na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "In de eerste helft doen we onszelf geen groot plezier door de eerste kansen te laten liggen. We kregen moeilijk grip, maar Emmen creëerde ook niet veel. Dan krijg je die rode kaart en weet je dat het een moeilijke avond wordt".

Na de rode kaart van Mauro Júnior zag Van Nistelrooij 'spirit' bij zijn ploeg. "Dan kan het hier ook gewoon een gelijkspel worden. Dat gebeurt dan ook niet en dan heb je niks... Het is vaak zo dat je met tien man allemaal net wat meer gaat doen".

"We gaan door met waar we mee bezig waren. Maar er is wel iets aan de hand, die conclusie moet je trekken. Het gaat niet goed als PSV dit soort resultaten haalt", concludeerde de 46-jarige trainer. "Als topclub moet je opstaan en reageren. Het zijn jonge jongens, die allemaal doen wat ze kunnen. Je kunt niemand iets kwalijk nemen".

"Het moet duidelijk zijn dat we in een slechte situatie zitten. Niemand is tevreden. Het wordt weer een slechte week, omdat je als topclub in zwaar weer zit. Daar moet je het met elkaar over hebben", aldus Van Nistelrooij.

Net binnen