Deze jeugdspelers kloppen op de deur van PSV

PSV is bezig aan een sterk seizoen en beschikt over een relatief brede selectie. Peter Bosz werd afgelopen zomer binnengehaald en blijkt tot dusver een perfecte match met de club. Onder Bosz zijn er veel nieuwe spelers binnengebracht, maar kloppen er ook een aantal jeugdspelers op de deur. Deze vijf jeugdspelers hebben een grote kans om door te breken bij PSV. 

Tygo Land 

Tygo Land werd op jonge leeftijd ontdekt door SC Heerenveen bij Peize uit Drenthe. Op 15-jarige leeftijd tekende Land zijn eerste profcontract bij de Friezen. Hij werd de jongste speler die dit ooit bij SC Heerenveen deed. Zijn goede spel viel op bij PSV. De club betaalde in de zomer van 2022 700.000 euro voor de middenvelder, die vervolgens aansloot bij PSV onder 18. In 2023 schoof hij door naar Jong PSV, waar hij dit seizoen zijn minuten maakt. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in PSV 1, zo mocht hij één minuut meedoen in het met 2-0 gewonnen thuisduel tegen FC Utrecht.  

Op zijn 18e verjaardag werd hij door Peter Bosz officieel naar het eerste elftal van PSV gehaald. Jordan Teze vergeleek de middenvelder bij Ziggo Sport met Frenkie de Jong en vertelde dat ook zijn teamgenoten vergelijkingen zien tussen Land en De Jong. Bosz had mooie woorden over voor de middenvelder na zijn promotie naar PSV 1: "Hij heeft deze stap verdiend en als hij hard blijft werken gaan er nog veel mijlpalen volgen." 

(Tekst gaat verder onder de video)

Jason van Duiven 

Jason van Duiven beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Jong PSV. Na 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, stond de teller van de spits op 15 doelpunten en 3 assists. In de eerste helft van dit seizoen liet de 19-jarige spits zich opnieuw zien door zes doelpunten in 14 wedstrijden te scoren. Hij speelde zich in de kijker van diverse clubs, waaronder Almere City. De club bereikte overeenstemming om Van Duiven tot het einde van het seizoen te huren. Op zijn officiële debuut in de Eredivisie hoeft de spits niet meer te wachten, zo maakt hij regelmatig minuten bij Almere City. Bij PSV stond Van Duiven nog niet in het veld. Hij werd één keer opgenomen in de wedstrijdselectie, in het met 0-6 gewonnen duel tegen Heracles Almelo. Met zijn scorend vermogen is de aanvaller een speler om in de gaten te houden.

(Tekst gaat verder onder de video)

Jesper Uneken 

Jesper Uneken zat dit seizoen één keer bij de hoofdselectie van PSV, dit in het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Ajax. Het 19-jarige talent maakt vooral minuten bij Jong PSV, waar hij sinds de zomer deel van uitmaakt. Na 18 duels staat de teller op vijf doelpunten en vier assists, prima cijfers voor het talent uit Den Bosch. De zoon van oud-speler Peter Uneken, werd in 2011 opgepikt bij OJC Rosmalen en doorliep vervolgens diverse jeugdelftallen bij PSV. Samen met Jason van Duiven strijdt Uneken om zijn debuut voor PSV 1. 

Niek Schiks 

Het contract van Niek Schiks werd recentelijk tot medio 2027 verlengd. PSV spreekt hiermee veel vertrouwen uit in de 20-jarige doelman. Zo werd hij ook bij de eerste selectie van de club gehaald. Afgelopen seizoen brak hij door als sluitpost bij Jong PSV en ook dit seizoen maakt hij minuten bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. De doelman hoopt spoedig de concurrentiestrijd te kunnen aangaan met Walter Benítez, Joël Drommel en Boy Waterman.  

Mohamed Nassoh 

Mohamed Nassoh is met zijn 21 jaar de oudste van dit rijtje en ook de speler met de meeste ervaring. Als aanvoerder van Jong PSV maakt de Marokkaans jeugdinternational al lange tijd deel uit van de ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Zo is hij momenteel bezig aan zijn vierde seizoen op het tweede niveau. De teller staat na 94 wedstrijden op 12 doelpunten en 12 assists voor de middenvelder. Tot een debuut voor het eerste elftal van PSV kwam het nog niet, wel zat Nassoh al drie keer op de bank. Met zijn ervaring in de Keuken Kampioen Divisie laat de middenvelder zien klaar te zijn voor een stap naar het eerste elftal.