"Er is geen Engelse ploeg die zo speelt als PSV, ze hebben echt kans"

Aad de Mos weet zeker dat PSV kans heeft tegen Arsenal. De Eindhovenaren spelen hun eerste Champions League wedstrijd sinds vier jaar tegen The Gunners. De Mos hoopt dat PSV hun eigen spel speelt, want volgens de analist spelen ze de laatste tijd 'fantastisch'.

De Mos wil een gretig en goed voetballend PSV zien. "Je moet spelen zoals je altijd speelt. De hamvraag is de handelingssnelheid, die moet omhoog", zegt hij in een video van het Eindhovens Dagblad. "Je zult niet zoals in de Eredivisie tachtig procent balbezit hebben. Maar ik zou uitgaan van eigen kwaliteiten en kijken hoe ver je kunt komen met dit soort voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat PSV dit aan kan."

Arsenal niet geweldig

"Het voetbal dat Arsenal speelt, ik heb ze gezien tegen Everton, is ook weer niet zó geweldig. Het is niet dat ze overlopen van kansen creëren. PSV gaat daar een heel goede wedstrijd spelen. En ik geloof zelfs in een goed resultaat", aldus De Mos, die uitgaat van 1-1 gelijkspel in Londen.

De oud-trainer verwacht een belangrijke rol voor Joey Veerman en Jerdy Schouten. "Het middenveld staat vrij goed. De vraag is alleen of ze Sangaré gaan missen, want er zullen momenten zijn dat je balverlies lijdt. Maar ze hebben positioneel een goed inzicht. Zeker Schouten. Aan de bal kun je verrassen. Er zijn weinig Engelse ploegen, op Brighton na, die zo'n goed positiespel hebben als PSV op dit moment."

Net binnen