Voorspellingen voor het eindresultaat van de Eredivisie

De Eredivisie is weer begonnen en we kunnen weer op nationaal niveau van voetbal genieten. Wie zal hoe ver komen en wie zal het dit keer gaan winnen. Even brainstormen en waag een weddenschap op de Eredivisie. Wie weet schat je het goed in wat de eindresultaten zullen zijn. Hier zijn alvast een aantal inschattingen.

Het blijft altijd spannend. Recentelijk was op 21 april de wedstrijd FC Volendam en Cambuur. Cambuur had al de laatste vijf op een rij verloren en stond met negen punten en nog vijf wedstrijden te gaan. Voor Volendam was de kans om drie punten te pakken. FC Volendam won met 2-0. De dag daar was het Heerenveen tegen FC Emmen. Sparta had vlak ervoor van Heerenveen gewonnen. Volgens de supporters is het team niet goed genoeg. Zij eindigden met gelijkspel: 1-1. Nog een voorbeeld is FC Twente tegen Sparta Rotterdam op zondag 23 april. Het was een spectaculaire wedstrijd, met 2-1 als eindresultaat. Feyenoord tegen FC Utrecht werd 3-1.

Ruud van Nistelrooij was al positief. Hoewel sommigen het een te gemakkelijke inschatting zullen vinden, zijn er critici die PSV verwachten de bekerfinale te winnen met gelijkspel tegen Ajax. Utrecht brengt regelmatig problemen wanneer ze de top van de competitie bereiken. Vooral wanneer ze thuis spelen. Zij hebben de kwaliteit om wat kansen voor zichzelf in De Kuip te creëren, maar dan zal het “moeten spelen” worden wat in het voordeel zal werken van Feyenoord. Ongetwijfeld zullen ze deze kans niet missen. De wedstrijd die dit weekend gehouden zal worden kan als een oefenwedstrijd voor de finale gezien worden. Dit is PSV tegen Ajax. De winnaars zullen dan gemakkelijker uit kunnen kijken naar minstens de tweede plaats en daarmee meteen de Champions League-kwalificatie voor het volgende seizoen.

De spelers die in de gaten te houden zijn: Jorrel Hato, Johnny Heitinga. Er zal weer geen Mohammed Kudus zijn, en ook dit keer geen Edson Alvarez wegens schorsing. De zeventienjarige Jorrel Hato startte als linksback, wat betekent dat er iets moet gebeuren met Johnny Heitinga. Ajax krijgt in wedstrijden nog veel te veel kansen, en dat versterkt als een of twee verdedigers vervangen moeten worden.

Er zijn genoeg andere spelers om naar uit te kijken. Tot nu toe staan Van Gassel voor speelminuten en reddingen hoog in de statistieken. Simons staat als topscorer. Van Ewijk heeft de hoogste snelheid bereikt, met wel 34.79 km per uur. Voor de passes staan Timber en Tadic hoog.

Van Gassel, is de 27 jarige Nederlandse keeper voor Excelsior Rotterdam. Met 30 wedstrijden achter de rug heeft hij 158 reddingen verricht, 66 tegendoelpunten met 6 wedstrijden zonder gehad met 6 clean sheets. Duels, 2 verloren en 8 gewonnen. Van de 970 passes waren er 552 succesvol.

Simons is de Nederlandse middenvelder voor PSV. Hij is net op 21 april twintig jaar geworden. Een jonge speler dus, met al een aantal prestaties. Met 30 gespeelde wedstrijden heeft hij een pass-nauwkeurigheid van 82 bewezen, 780 succesvolle passes en 15 doelpunten gemaakt waarvan een penalty.

De 23-jarige Van Ewijk is de verdediger van SC Heereveen. Binnen de 30 wedstrijden heeft hij 38 succesvolle tackles verricht en 126 duels gewonnen. Van de 1014 passes waren er 781 succesvol. Net als de twee voornoemde spelers heeft hij een clean slate betreft gele en rode kaarten.

De passing maestro is dan toch Timber van Ajax. Niet zo verrassend met 2398 passes waarvan wel 2207 succesvol. Hij is de 22 jarige verdediger van de Amsterdamse voetbalclub. Jammer genoeg heeft hij met 34 overtredingen inmiddels 3 gele kaarten.

Kortom, nog een lading potentieel spannende voetbalmomenten om naar uit te kijken en een wedje op te leggen. Ondanks dat enkele spelers waar bepaalde bezoekers naar uitkeken om te zien spelen niet het veld op zullen gaan, zijn er meerdere veelbelovende spelers. En uiteindelijk staan de hoogste verwachtingen toch voor PSV en Ajax tegen elkaar in de finale.