Koeman komt met advies voor Simons en bespreekt positie bij Oranje

Ronald Koeman was zondagavond te gast bij Studio Voetbal. Daarin ging het natuurlijk vooral over de topper tussen PSV en Ajax (3-0). De bondscoach zag dat Xavi Simons weer een hoofdrol opeiste. Afgelopen week sprak hij met de jongeling over zijn toekomst.

"Ik ben niet de aangewezen persoon om dat hier nu op tafel te leggen. Ik schat hem in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen, daar ontwikkel je je het beste van. Ik denk dus dat het goed is als hij gewoon nog een jaar bij PSV blijft", adviseert Koeman.

Beste positie

Daarnaast ging het aan tafel ook over zijn rol bij Oranje: "Ik zie hem voor nu bij het Nederlands elftal als man aan de linkerkant. Ik denk wel dat hij naar de 'nummer 10-positie' toe kan groeien", vertelt Koeman. Eerder zei Rafael van der Vaart aan tafel bij het praatprogramma al dat hij vond dat de bondscoach zijn ploeg om Simons heen moest bouwen. Daar was Koeman het niet mee eens: "Ik denk dat het niet goed is om een jongen van twintig al dat kaartje om zijn nek te hangen. Dat vond ik wel wat overdreven van Rafael en dan zeg ik het nog netjes."