Team van de Week: PSV, Feyenoord en AZ dominant in speelronde 30

De 30e speelronde van de Eredivisie is achter de rug. Daarin wist PSV zeer goede zaken te doen in de strijd om de tweede plek door te winnen van Ajax (3-0). Daarnaast wonnen Feyenoord en AZ eenvoudig en leverden het duel tussen FC Twente en Sparta veel goals en spektakel op. 

Het Team van de Week van deze speelronde wordt dan ook voornamelijk gedomineerd door deze ploegen. Zo heeft PSV met Xavi Simons, Luuk de Jong en Joey Veerman zelfs drie namen in dit elftal staan. Eerstgenoemde bewees eens te meer dé uitblinker bij PSV te zijn, terwijl Kenneth Perez juist Veerman als 'Man of the Match' aanwees.

Feyenoord en AZ leveren allebei twee spelers. Sven Mijnans was goed voor een goal en een assist, terwijl rechtsback Yukinari Sugawara juist het voorwerk deed bij de goal van de middenvelder die deze winter overkwam van Sparta. Voor Feyenoord staan sterkhouders David Hancko en Orkun Kökçü in dit Team van de Week. Beiden speelden een erg sterke wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1) en revancheerden zich daarmee goed van de verloren kwartfinale tegen AS Roma in de Europa League.

De rest van het elftal wordt gecompleteerd door uutblinkers bij andere ploegen. Ole Romeny was erg belangrijk bij FC Emmen met een hattrick tegen SC Heerenveen (2-3), Stijn van Gassel hield Excelsior, niet voor het eerst dit seizoen op de been tegen Vitesse (0-0), Damon Mirani scoorde tweemaal voor FC Volendam tegen SC Cambuur (2-0) en Václav Cerny was een van de hoofdrolspelers in het spektakelstuk genaamd FC Twente - Sparta (3-3).

Feyenoord-doelman vertrekt