Perez kiest andere 'Man of the Match' bij PSV "Hij was veruit de beste vandaag"

Kenneth Perez reageerde bij Dit Was Het Weekend van ESPN met verbazing op de verkiezing van Xavi Simons als 'Man of the Match' na de topper tussen PSV en Ajax (3-0). Volgens de Deense analist was een andere PSV'er de uitblinker op het veld. 

"Simons werd pas goed toen hij in de ruimte kwam. Dan zie je zijn exceptionele kwaliteiten in deze competitie naar voren komen. Dat hij zijn tegenstanders zo voorbijloopt. Hij weet gewoon dat hij kan vertrekken als Joey Veerman de bal krijgt", komt Perez bij zijn uitblinker. "Hij was veruit de beste vandaag."

Ajax-middenvelders

De middenvelders van Ajax zakten juist door het ijs volgens de oud-speler van beide teams: "Het tempo leek wel te hoog voor de spelers en de techniek liet ze in de steek. Kijk Florian Grillitsch, dat langzame handelen. Je bent 'nummer 6', denk even vooruit. Davy Klaassen was helemaal rampzalig. Dat kwam omdat hij aan het spel moest meedoen in plaats van dat hij het eindstation kon zijn."

Daarnaast zag Perez nog een ander groot verschil tussen de concurrenten om de tweede plaats in de Eredivisie: "PSV was het team dat zijn tekortkomingen had ingezien. Zij dachten: als wij een kans willen maken moeten we heel krachtig in de duels zijn. Ajax raakte daarvan van slag. Zij houden daar niet van. Als het een wedstrijd vol duels wordt, dan wint PSV tien van de tien keer."

Feyenoord-doelman vertrekt