Waarom Feyenoord FC Utrecht zeker niet moet onderschatten...

Feyenoord hoopt zondagmiddag een volgende stap richting de landstitel te zetten. Daarvoor moet de ploeg van Arne Slot in eigen huis zien af te rekenen met FC Utrecht. Het duel met de Domstedelingen kan zomaar eens een lastige kluif worden voor de Trots van Zuid, zeker na de pijnlijke uitschakeling tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League... 

1. FC Utrecht traditioneel lastig voor Feyenoord

In het verleden stapte Feyenoord zeker niet altijd als winnaar van het veld af. Van de 111 eerdere ontmoetingen met FC Utrecht wonnen de Rotterdammers er 62 en gingen er achttien verloren. De overige 31 onderlinge duels eindigden in een gelijkspel. De laatste tien ontmoetingen met FC Utrecht (alle competities) verliepen wisselvallig voor Feyenoord: vijf zeges, drie gelijke spelen en twee nederlagen. De editie van Feyenoord - FC Utrecht van vorig seizoen kende een buitengewoon spannend slot, waarin voormalig Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra een hoofdrol opeiste.

Wint Feyenoord nu wel? Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Feyenoord van FC Utrecht wint

Samenvatting van Feyenoord - FC Utrecht in het seizoen 2021/2022 (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

2. Succesvol debuut voor Silberbauer als trainer tegen Feyenoord

In het eerste Eredivisie-weekend na het WK in Qatar stond onder meer FC Utrecht - Feyenoord op het programma. Onder leiding van Michael Silberbauer, die toen voor het eerst als trainer van FC Utrecht op de bank zat, begon de thuisploeg flitsend aan de clash met Feyenoord. Al na drie minuten spelen kwamen de Domstedelingen op voorsprong in Stadion Galgenwaard, nota bene via oud-Feyenoorder Jens Toornstra. De bezoekers uit Rotterdam hadden het zwaar en kwamen in het eerste uur amper tot mogelijkheden. In de slotfase redde invaller Alireza Jahanbakhsh toch nog een punt voor Feyenoord. Een zwaarbevochten punt, want makkelijk ging het allerminst. Als FC Utrecht aanstaande zondag opnieuw dezelfde tegenstand weet te bieden, dan kan het zomaar eens een heet middagje worden voor Feyenoord.

FC Utrecht verliest niet van Feyenoord (3.20)

Highlights van FC Utrecht - Feyenoord van eerder dit seizoen (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

3. Europese verplichtingen van Feyenoord

Drie dagen voor het treffen met FC Utrecht trad Feyenoord in Stadio Olimpico aan tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League en dat werd een zware dobber voor de Rotterdammers. Niet alleen verloor Feyenoord, maar er kwam ook een zware verlenging aan te pas (4-1). Werkt dit door tegen FC Utrecht?

4. FC Utrecht bezig aan opmars

Onder Silberbauer begon FC Utrecht voortvarend aan de hervatting van de competitie en boekte het een aantal mooie resultaten, zoals gelijke spelen tegen Feyenoord (1-1) en PSV (2-2) en overwinningen op AZ (1-2) en Sparta Rotterdam (0-3). Eind februari kwam de klad erin, met als dieptepunt de bekerblamage tegen SV Spakenburg: 1-4 nederlaag voor eigen publiek. Vervolgens werd een reeks van vier Eredivisie-duels zonder zege neergezet. Ruim een maand na het bekerechec tegen Spakenburg boekte FC Utrecht ein-de-lijk weer eens een overwinning. Op bezoek bij FC Groningen werd met 1-2 gewonnen. Een week later moest ook FC Twente eraan geloven: 1-0 in Galgenwaard. De formatie van Silberbauer leeft dus ongetwijfeld met een goed gevoel toe naar Feyenoord-uit.

Huidige vorm van FC Utrecht (tekst gaat verder onder afbeelding)

Huidige vorm FC Utrecht

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Feyenoord-doelman vertrekt