Alles wat je moet weten over Ajax in de Europa League: loting en meer

Ajax is actief in de Europa League. Wanneer komen de Amsterdammers in actie, welke tegenstanders kunnen ze treffen en wanneer is de loting?

Is Ajax geplaatst voor de Europa League?

Ajax sloot het seizoen 2023/24 als vijfde af in de Eredivisie en plaatste zich zo voor de voorronde van de Europa League. 

Hoeveel voorrondes Europa League moet Ajax spelen?

Ajax stroomt de tweede voorronde van de Europa League binnen. De Amsterdammers moeten hierdoor drie voorrondes zien te overleven om deelname aan het toernooi veilig te stellen.

Wie kan Ajax loten in de Europa League?

Ajax, dat zelfs de status van geplaatst team heeft, neemt het op tegen teams met een ongeplaatste status. Dit zijn Kilmarnock, Maccabi Petah-Tikva, Pafos FC, Paksi, Panathinaikos, Silkeborg IF, Tobol Kustanai, Vojvodina Novi Sad en Wisla Krakau.

Op de dag van de loting maakt de UEFA in de voorloting al bekend dat Ajax enkele clubs kan ontlopen. Zo kunnen Panathinaikos, Maccabi Petah Tikva, Elfsborg/Pafos FC, of Paksi FC/Corvinul Hunedoara niet aan Ajax worden gekoppeld. Daardoor blijven Ružomberok/FC Tobol, Kilmarnock FC, Silkeborg IF, FK Vojvodina en KF Llapi/Wisla Krakau over als mogelijke tegenstanders.

Tegenstander Ajax voorrondes 

Ajax mag het opnemen tegen FK Vojvodina, een ploeg uit Servië. 

Wanneer speelt Ajax in de voorronde van de Europa League?

Ajax speelt de eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa league op 25 juli, thuis in de ArenA. Op donderdag 1 augustus volgt de return uit in Servië. 

Hoe vaak heeft Ajax de Europa League al gewonnen?

Ajax won één keer de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League. Dit was in 1992 het geval, toen Torino in de finale werd verslagen.

Zo ziet de voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen eruit.

Feyenoord-doelman vertrekt