Ajax stelt miljoenen veilig dankzij nieuwe deal met Ziggo

Ajax en Ziggo Sport hebben aangekondigd dat hun sponsordeal tot medio 2027 is verlengd. Deze verlenging zorgt ervoor dat Ajax ruim aan kop blijft in de Eredivisie wat betreft commerciële inkomsten, met name dankzij aanzienlijke opbrengsten uit merchandise.

Dit verdient Ajax aan verkoop van merchandise

De Telegraaf meldt een groot verschil in merchandise-inkomsten tussen Ajax, Feyenoord en PSV. Ajax haalt meer dan 36 miljoen euro op uit de verkoop van merchandise, terwijl Feyenoord en PSV respectievelijk 12,3 miljoen en 7,6 miljoen euro genereren. Dit verschil wordt toegeschreven aan de wereldwijde beschikbaarheid van Ajax-shirts, mede dankzij de 'wereldwijde elite status' die Ajax heeft bij Adidas vanwege hun historische sportieve successen en langdurige samenwerking met het merk.

Dit verdient Ajax aan sponsordeal met Ziggo

Ajax benadrukt het belang van langdurige samenwerkingen, zoals blijkt uit de verlenging met Ziggo. De kabelexploitant is nu de langst actieve shirtsponsor van de club, een rol die eerder werd vervuld door ABN Amro. Hoewel de exacte financiële details niet bekend zijn, schat De Telegraaf dat Ajax jaarlijks ongeveer twaalf miljoen euro ontvangt van Ziggo.

Feyenoord-doelman vertrekt