'Akkoord over transfer oud-PSV'er naar Ajax is aanstaande'

Ajax heeft het oog laten vallen op Pablo Rosario, oud-middenvelder van PSV. De veelzijdige voetballer is een goede bekende van Francesco Farioli. Volgens ESPN is een akkoord tussen beide clubs aanstaande.

Wat kost de transfer van Pablo Rosario naar Ajax?

Eerder werd bekend dat Ajax een eerste bod had uitgebracht op de verdedigende middenvelder van OGC Nice. Het contractvoorstel loopt tot de zomer van 2028. De Amsterdammers gaan naar verluidt een bedrag van ongeveer zeven miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Hereniging met Farioli

Rosario werd het afgelopen seizoen onder Farioli op verschillende posities gebruikt. Zo speelt de geboren Amsterdammer als centrale en verdedigende middenvelder, rechtsachter en centrale verdediger. Zijn huidige transferwaarde wordt geschat op acht miljoen euro. Rosario heeft in Nice nog een contract tot medio 2025. Een overstap naar Ajax betekent voor Rosario direct een terugkeer naar zijn oude club. Rosario doorliep tussen 2010 en 2014 namelijk al de jeugd van Ajax en vertrok daarna naar die van Almere City. In 2016 volgt een overstap naar PSV. Tussen 2008 en 2009 droeg Rosario als jeugdspeler ook nog het shirt van Feyenoord. Een transfer naar Ajax kan voor Rosario direct een mogelijke terugkeer in Oranje betekenen.

Feyenoord-doelman vertrekt