Kroaten geen fan van Eredivisie: "Staat op plek zeven of acht van alle competities"

De Eredivisie werd afgelopen zomer versterkt met Josip Sutalo en Luka Ivanusec. De twee Kroaten verkasten naar Ajax en Feyenoord, maar hebben nog geen spetterende indruk gemaakt op de Nederlandse velden. Daniel Pranjic, ex-speler van sc Heerenveen, laat weten dat men niet zo enthousiast is over de Eredivisie.

Dat vertelt hij in gesprek met ESPN. "De Eredivisie staat op plek zeven of acht van alle competities", begint Pranjic het gesprek. "Om eerlijk te zijn was er in Kroatië best veel kritiek op de transfers van de Kroaten naar de Eredivisie. Pas toen ze uitlegden waarom ze voor Ajax of Feyenoord hadden gekozen, kwam er begrip." Voor Sutalo werd ruim twintig miljoen euro betaald, terwijl Ivanusec zo'n acht miljoen heeft gekost.

Pranjic speelde in totaal 167 wedstrijden in het blauw-wit van sc Heerenveen en is daardoor ervaringsdeskundige te noemen. De middenvelder is het niet eens met zijn landgenoten, omdat hij wel fan is van de Nederlandse voetbalcompetitie. "Voor mij was de Eredivisie als aanvallend ingestelde speler een geweldige plek om me te ontwikkelen, maar van de spelers die afgelopen zomer naar Nederland zijn gekomen is er geen die dezelfde stijl van voetbal heeft als ik destijds had."