Geruchtenmolen mogelijke Ajax-spitsen op gang: "Transfervrij en je krijgt meer dan 20 goals"

In de #DoneDeal-podcast van Voetbalprimeur worden afgelopen week verschillende mogelijkheden besproken voor de spitspositie van Ajax. Sven Mislintat gaf eerder deze week aan dat hij graag nog een spits toevoegt aan de selectie. Er worden voornamelijk spitsen genoemd uit de Ligue 1.

Dallinga goede optie na goed seizoen in Frankrijk

Volgens Ruben Winkels, hoofdredacteur van de voetbalsite, zouden Myron Boadu (AS Monaco), Joël Piroe (Swansea City) en Thijs Dallinga (Toulouse) goede opties kunnen zijn voor Ajax. "Misschien is Dallinga een goede keuze. Branco van den Boomen kan wellicht een goed woordje voor hem doen, maar hij is behoorlijk prijzig. Dallinga heeft indrukwekkende cijfers in het strafschopgebied", aldus Winkels. 

Myron Boadu kennen we uiteraard nog van zijn tijd bij AZ. De spits maakte twee jaar geleden de overstap naar AS Monaco, maar wist daar niet te overtuigen. Joël Piroe speelde dit seizoen een goed seizoen in de Championship (tweede niveau in Engeland), maar liep met Swansea City op het nippertje promotie naar de Premier League mis.

Balogun geweldige optie 

Van Laar heeft ook nog een laatste speler in gedachten: Folarin Balogun van Stade de Reims. "Deze jongen heeft dit seizoen twintig doelpunten gemaakt in de Ligue 1. Hij is uitgeleend door Arsenal en wordt ook genoemd bij AC Milan. Degene die hem weet binnen te halen, is de winnaar van de vrije transfermarkt deze zomer."

Net binnen