Arnesen over kritiek op landgenoot: "Je moet een speler de tijd geven"

Anton Gaaei is één van de meest bekritiseerde zomeraankopen bij Ajax en ook ESPN-analist Kenneth Perez pakte de Deense vleugelverdediger hard aan na zijn optreden in de Klassieker. Frank Arnesen heeft de uitspraken en reacties nauwlettend in de gaten gehouden.

Gaaei werd na dertig minuten spelen gewisseld tegen Feyenoord en na afloop liet Perez niets heel van de zomeraankoop. Arnesen springt in de bres voor zijn voetballende landgenoot, maar snapt de kritiek van de analisten ook. "Daar worden ze voor betaald, het is hun taak om zich uit te spreken. Zo gaat dat in Nederland, in Engeland zijn ze nog erger. In Denemarken spreek je op een iets andere manier en val je iemand niet agressief aan."

De manier waarop is echter niet helemaal tot tevredenheid van de Deen. "Helaas is het een trend. Het wordt steeds agressiever met alle media en anonimiteit", laat Arnesen weten, ondanks dat hij niet vindt dat een speler beoordelen in de media een taak voor hem is. "Het is ook niet mijn taak, maar die van hen. Ik zou nooit zoiets over een speler zeggen."

Verzachtende omstandigheden

Daarnaast is de 67-jarige ex-voetballer van mening dat Gaaei op dit moment nog niet afgeschreven mag worden. "Je moet een speler altijd een halfjaar tot een heel jaar de tijd geven voordat je een beoordeling maakt. Hij is jong en het is zijn eerste keer dat hij een transfer heeft gemaakt. Hij wordt voor de leeuwen gegooid in een team dat totaal niet draait. Het is moeilijk voor een speler, ongeacht wie het is."

Ook interessant