Waarom wordt Clément Turpin gehaat onder Nederlandse voetbalfans?

Clément Turpin kent een bijzondere reputatie onder Nederlandse voetbalfans. In de kwartfinales van EK leidt de Fransman nu een interland van Oranje. Maar waarom is Turpin zo gehaat in Nederland en wat is zijn balans tegen Nederlandse clubs?

Wat is er met Clément Turpin?

In Nederland ligt Clément Turpin vaak zwaar onder vuur. Met name bij Europese wedstrijden van Ajax en Feyenoord krijg de Fransman het mikpunt van kritiek. Turpin staat er bij Nederlandse voetbalfans dan ook niet goed op. In 2015 staakte Turpin nog de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma door een opblaasbanaan die op het veld terechtkwam.

Clément Turpin tegen Nederlandse clubs

Turpin floot in zijn carrière als scheidsrechters diverse wedstrijden van Nederlandse clubs. Zo stond hij vijf keer aan het roer tegen Ajax (dertien gele kaarten, één rode kaart), floot hij vier keer een wedstrijd van PSV (zes keer geel) en had hij twee keer de controle over een wedstrijd van Feyenoord (drie gele en twee rode kaarten).

Heeft Clément Turpin als eens bij Oranje gefloten?

Al drie keer eerder had Turpin de leiding over een interland van Nederland. Zo was hij de scheidsrechter tegen Kazachstan (1-2) in 2015, tegen Engeland (3-1) in 2019 en voor het laatst in 2021 tegen Noorwegen (2-0). In totaal deelde hij acht gele kaarten uit, in het nadeel van Oranje. Op het EK 2024 staat hij voor zijn vierde interland van het Nederlands elftal.

Feyenoord-doelman vertrekt