Feyenoord komt met blessure-update Bijlow

Feyenoord heeft een update gegeven over de kuitblessure van Justin Bijlow. De 26-jarige doelman heeft naar verwachting acht weken de tijd nodig om te herstellen.

Bijlow raakte afgelopen zondag in de eerste helft van het uitduel met AZ (1-0) geblesseerd, waarna hij het veld in tranen verliet. Even werd er gevreesd voor een zware blessure. Twee dagen later heeft Feyenoord relatief goed nieuws naar buiten gebracht over de ernst van de kwetstuur. "Voor de kuitblessure die Justin Bijlow afgelopen zondag opliep staat een herstel van circa acht weken", zo valt te lezen op de clubsite.

Het EK van komende zomer in Duitsland, dat vrijdag 14 juni van start gaat, komt niet in gevaar voor Bijlow. De oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Schotland (vrijdag 22 maart) en Duitsland (dinsdag 26 maart) moet de goalie wel aan zich voorbij laten gaan.

Feyenoord neemt het woensdagavond opnieuw op tegen AZ, ditmaal in de kwartfinale van de KNVB Beker. Timon Wellenreuther, die de geblesseerde Bijlow verving, verdedigt naar alle waarschijnlijkheid het doel tegen de Alkmaarders.