Nieuwe blessure hakt er hard in bij Bijlow: 'Mentale tik is zwaarder dan fysieke'

Justin Bijlow begon in het competitieduel tegen AZ onder de lat, maar moest na ruim dertig minuten spelen het veld verlaten. De sluitpost van Feyenoord lijkt een serieuze blessure op te hebben gelopen aan zijn kuit en vertrok huilend uit Alkmaar.

Het Algemeen Dagblad heeft navraag gedaan bij de stadionclub en meldt een update over de huidige toestand van de keeper. 'In en rond de Kuip spreken ze allemaal over een zwaar aangeslagen Bijlow. Een jongen die zo graag wilde afrekenen met het stempel dat hij altijd maar weer geblesseerd moet afhaken', klinkt het. Feyenoord heeft op 'the day after' nog geen update gegeven.

Een zichtbaar gefrustreerde en geëmotioneerde Bijlow zorgde voor een heleboel steunbetuigingen vanuit het hele land, maar er klonken ook negatieve geluiden. Zo wordt hij de man van glas genoemd en Voetbal International onthulde dat hij slechts 53% speeltijd had gedurende zijn loopbaan. 

EK in gevaar voor Bijlow

Het EK, dat halverwege juni wordt gehouden in Duitsland, is mogelijk ook in gevaar. Het AD ging in gesprek met mensen die ervaring hebben met kuitblessures. 'De kuitblessure geneest wel weer; experts zeggen van afstand: minimaal zes weken is er nodig.' De zoveelste blessure hakt er stevig in bij de Rotterdammer. 'Daar is de tik zwaarder dan fysiek.'