Been trekt conclusie over Feyenoord-aankopen: "Alleen hij versterkt het elftal"

Mario Been vindt dat Calvin Stengs de enige speler is in het huidige Feyenoord met een toegevoegde waarde. De analist van ESPN trekt die conclusie na afloop van de uitwedstrijd tegen AZ, waarin de ploeg van trainer Arne Slot met 0-1 won.

Het valt de voormalig Feyenoord-trainer op dat het spel van de Rotterdammers achteruit is gegaan in vergelijking met het begin van het seizoen. "Het verschil in veldspel is wel echt enorm. Als je kijkt naar Atlético-uit en Lazio-thuis. Als je kijkt, zijn de spelers qua bezetting op het veld wel gewoon hetzelfde", aldus een verbaasde Been.

Hij neemt vervolgens de inkomende transfers onder de loep en komt tot een pijnlijke conclusie. "Van alle zomeraankopen die we tot dusver hebben gezien, is alleen Stengs degene die het elftal versterkt. De rest zit op de bank en mag af en toe invallen. Daar wordt Feyenoord niet veel sterker van."

Vormdip Giménez

Santiago Giménez begon ook flitsend aan het seizoen in de Eredivisie en leek een tijdje zelfs te jagen op het recordaantal doelpunten dat Coen Dillen ooit scoorde. De Mexicaan staat inmiddels al een tijdje droog en heeft het zichtbaar moeilijk. "Als aanspeelpunt is het heel matig wat hij de laatste tijd laat zien. Hij is de enige die zichzelf met hard werken terug kan vinden. De manier waarop hij op de bank zat tegen AZ, met die capuchon over zijn hoofd. Het zegt wel iets dat het bij hem ook knaagt", zegt Been tot slot.